Waarom wij vis eten?
Vis is altijd minder vet dan vlees. Vis is rijk aan onverzadigde vetzuren, goed voor de gezondheid. Vis is licht verteerbaar en past goed in een dieet dat je volgt. Vis is overal verkrijgbaar, ingevroren of vers.
En niet voor niets luidt het spreekwoord : “zo gezond als een vis”.
400g stevige , witte vis
15 kleine trostomaatjes
4 eetlepels kokosmelk
2 limoenen
verse kruiden : peterselie, dille, koriander…
1 knoflookteentje
olijfolie
zwarte peper en zout
Meng het kokosmelk met het sap van 1 limoen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en pers er het knoflookteentje in.
Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes. Snij de andere limoen in schijfjes.
Neem een vuurvaste schaal, leg er het eerste deel van de visfilet in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het sausje. Ga zo verder en eindig met de kruiden en de saus.
Leg de tomaatjes en de schijfjes limoen eromheen.
Zet ongeveer 30 minuten in een oven van 180°C.
Smakelijk!
Published by