- 500 gr bloem
- suikerparels
- 25-50 gr boter (voor de suikerparels)
- 75 gr boter (voor het deeg)
- 1 ei
- 1 eigeel met beetje water
- 40 gr gist
- 2 dl melk
- 50 gr suiker
- een snuifje zout
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Doe de bloem in een kom.
- Breng de melk op lichaamstemperatuur en breek er de gist in.
- Voeg het melk/gist-mengsel aan de bloem toe en doe er meteen het ei, de suiker en boter in pommade bij.
- Strooi het zout op de rand van de bloem en begin te kneden.
- Goed en lang kneden tot een homogene massa.
- Doe het deeg in een kom, sluit af met plasticfolie en laat gedurende 3 kwartier tot een uur rijzen.
- Rol het deeg uit en laat nog een tweede keer rijzen.
- Rol het deeg opnieuw uit en snij in twee stukken.
- Leg de suikerparels in een weinig gesmolten boter en druk ze in het deeg.
- Leg nu de 2 lagen op elkaar (parels naar boven) en draai het deeg naar binnen dicht tot je een omgekeerde bol krijgt.
- Bol het deeg nog even op.
- Leg het broodje in een bakvorm en bestrijk met eigeel en een weinig water.
- Zet gedurende 40 min in een oven van 180°C.
Published by