- Ingrediënten voor 4 personen:
- – 250 g verse zalmfilet
- – 4 sint-jakobsnootjes (schoongemaakt)
- – 1 sjalot
- – platte peterselie
- – olijfolie
- – peper en zout
- – enkele druppels citroensap
- Ingrediënten voor de gazpacho:
- – 3 rijpe tomaten (ontveld, zonder zaadjes)
- – 1/4 komkommer (zonder de zaadjes, in blokjes)
- – 1/4 ajuin (fijngesneden)
- – 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- – 1 eetlepel olijfolie
- – 1/2 rode peper (fijngehakt)
- – 1/2 groene paprika (zonder zaadjes, in blokjes)
- – 1/2 eetlepel wijnazijn
- – sap van 1/4 citroen
- – een weinig oregano
- – peper en zout
- Snij de zalm in kleine dobbelsteentjes en meng er naar eigen smaak de gesnipperde peterselie onder.
- Voeg de gesnipperde sjalot, 1 eetlepel olijfolie en enkele druppels citroensap toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij dunne plakken van de sint-jakobsnootjes en besprenkel met citroen, olijfolie en zout.
- Schik de zalmtartaar in een cilinder en leg de plakjes van de sint-jakobsnootjes erop.
- Lepel de gazpacho errond.
- Bereidingswijze voor de gazpacho
- Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Laat de gazpacho een uurtje rusten in de koelkast.
Published by